ناصر طهماسب به روایت ناصر طهماسب + فیلم-راهبرد معاصر

ناصر طهماسب به روایت ناصر طهماسب + فیلم

طهماسب از جمله دوبلور‌های منحصر به فردی است که تکنیک گویندگی فیلم را به مرتبه هنر دوبله رساند. تکنیکی که می‌تواند در لحظه چندین حس را با هم درگیر نماید.
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۳ - ۰۵ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 26
کد خبر: ۲۲۰۲۴۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ ناصر طهماسب دوبلور و گوینده پیشکسوت کشورمان، یکم دی ۱۴۰۲ بر اثر سکته مغزی دار فانی را وداع گفت. او دو هفته پیش به علت سکته مغزی در ییمارستان بستری شد. تشییع و خاکسپاری مرحوم ناصر طهماسب در سکوت کامل خبری انجام شد و پس از خاکسپاری جزئیات درگذشت او توسط خانواده وی اعلام شد.

طهماسب فعالیت دوبله را به صورت حرفه‌ای از سال ۱۳۴۰ آغاز کرده بود و نقش مدیر دوبلاژ را در آثاری همچون جلال‌الدین، قاب‌های خالی، هیام، مسافر ری، لاک پشت، پاییز بلند، سفر و گل‌های داوودی بر عهده داشته است. وی همچنین دوبلور نقش بازیگران مختلف در آثار مطرح سینمای جهان از جمله هارولد لوید، هنری فوندا، آنتونی پرکینز، جک نیکلسون و دیوید جانسن است.

او راوی سریال سرباز از هادی مقدم دوست، فیلم سینمایی سن‌پطرزبورگ از بهروز افخمی و رئالیتی شو جوکر از احسان علیخانی بوده است.

حضور در فیلم سینمایی «راه دوم» و «من مادر هستم» ساخته فریدون جیرانی و مجموعه تلویزیونی «مرگ تدریجی یک رویا» و «کلانتر ۳» ازجمله تجربه‌های وی در این عرصه به عنوان بازیگر بود. همچنین نویسندگی «زن امروز» و «پرواز را به خاطر بسپار» را برعهده داشت.

مرحوم طهماسب صاحب صدایی منحصر به فرد بود و این توانایی را داشت که با صدایی که اندازه‌اش زیاد بالا و پایین نمی‌رود درونیات و حس و حال یک شخصیت را طوری بیان کند تا بیننده بداند آن کاراکتر آدمی مهربان است یا زورگو.

حضور در ده‌ها مستند بحث‌برانگیز و جریان ساز انقلابی از دیگر مواردی بود که در سال‌های اخیر نام مرحوم طهماسب را با سینمای مستند بیش از پیش گره زده بود و حتی آخرین جایزه خود را نیز برای گویندگی متن یک مستند دریافت کرد. جایی در میان بهت حاضران در سالن که در انتظار حضورش روی صحنه بودند، کارگردان مستند «می ۱۹۶۸» روی صحنه رفت و خبر درگذشت او را اعلام کرد.

صدای او در سال‌های اخیر بیشتر در مستند‌های سیاسی پربحث و جریان ساز بسیاری از جمله گویندگی مستند ۱۰ قسمتی «خارج از دید» (یک و دو) درباره‌ی «فتنه ۸۸ و حماسه ۹ دی»، مستند «FDD» (درباره‌ی نقش صهیونیست‌ها در پروژه ایران‌هراسی»)، مستند «تروکاژ» («درباره نقش سلبریتی‌ها در اغتشاشات»)، خاطرات خانه متروک، من تکنوکرات هستم، ملاقات در مدار بسته، رمز و راز ملکه، طیب و مجموعه مستند در برابر طوفان شنیده شد.

اما مستند «می ۱۹۶۸» آخرین هنرآفرینی ناصر طهماسب در سینمای مستند نیست و مستند ۵ قسمتی به نام «آفتابی که غروب کرد» به کارگردان احسان امی آخرین پروژه‌ای است که او با صدای خود به عنوان گوینده متن به آن عمق بیشتری بخشیده است.

کتاب معرفی زندگی و ۵۰ سال فعالیت هنری «ناصر طهماسب» با عنوان «صدایی در تاریکی» نوشته نیروان غنی‌پور در مهر ۱۳۹۲ رونمایی شد. کتاب «صدایی در تاریکی» ادای دینی است به حضور ماندگار و تاثیر گذار ناصر طهماسب در عرصه هنر دوبله ایران، حضوری ۵۰ ساله که با نقش گویی‌های خاص، مسلط و تیز هوشانه توانسته است پیوند دهنده خاطرات چندین نسل باشد.

طهماسب از جمله دوبلور‌های منحصر به فردی است که تکنیک گویندگی فیلم را به مرتبه هنر دوبله رساندند. تکنیکی که می‌تواند در لحظه چندین حس را با هم درگیر نماید.

در ادامه ویدیویی از گفتگو با مرحوم ناصر طهماسب در خصوص نحوه انتخاب آثار در کارنامه کاری او را مشاهده می‌کنید: / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده